Rdeči križ Žabnica

Območno združenje RK Kranj,
KO RK  Žabnica
Žabnica 34
4209 Žabnica

 

Organizacija rdečega križa Žabnica je bila ustanovljena leta 1952, z ustanovitvijo takratne občine v Žabnici. Verjetno je v kakšni obliki delovala že preje, vendar teh podatkov ni na voljo,  saj je bila že med prvo svetovno vojno v Gasilskem domu v Žabnici prehodna bolnica za ranjene vojake iz Soške fronte.

Do sedaj smo imeli redno  organiziran odvzem krvi v raznih krajih po Sloveniji, največkrat v Ljubljani, ki je bil združen še s krajšim zahvalnim izletom in skupnim kosilom. Vsako leto dvakrat smo imeli merjenje krvnega tlaka, sladkorja in holesterola. Pomoč smo nudili tudi pri pridobivanju nastanitvenih prostorov v domovih za ostarele za to potrebnim krajanom. Nabavili smo dva AED aparata in jih namestili na dostopna mesta na Šutni, Šutna 3 in v Žabnici, pred vhodom v vrtec, ter organizirali tudi tečaj za uporabo le teh.

KO RK Žabnica zadnjih 20 let vodi Marta Predikaka, ki pa se je tem vodenju zaradi svojih let (letos- 2020- bo dopolnila 80) odpovedala, sedaj vodi le tekoče zadeve toliko, da se delo popolnoma ne ustavi. Močno si želi, da bi to delo prevzel nekdo od mlajših sokrajanov.

Februarja je še organizirala pregled krvi na sladkor in holesterol, za naprej pa je ta aktivnost pod vprašajem. Ker ni pravih poverjenikov, je tudi organiziran odvzem krvi za naprej negotov.

Nujno je novo vodstvo in pomlajeno poverjeništvo. Le tako bo ta humana organizacija delovala še naprej. Zato prosimo, da se kdo javi oziroma, če kdo ve za koga, da bi bil pripravljen prevzeti vajeti in organizacijo peljati naprej naj se oglasi.

Kontaktna oseba za KO RK Žabnica, predsednica v odstopu, Marta Predikaka, tel. 040 737 631

logo
Žabnica leži na zahodnem robu Sorškega polja med Kranjem
in Škofjo Loko.

 

Kontakti

Naslov: Žabnica 20, 4209 Žabnica
E-mail: ks.zabnica@gmail.com
GSM: 031 615 960

facebook grey

 

Krajevna skupnost Žabnica © 2020. Vse pravice pridržane.   Avtor strani   O piškotkih na spletni strani