ikonaPOKOPALIŠČE
Krajevna skupnost je tudi upravljalec pokopališča

ikonaKOMUNALA
Nov urnik odvoza odpadkov.

ikonaZAPISNIKI
Zapisniki KS Žabnica v mandatu 2018-2022

Pokopališče Žabnica

pokoKrajevna skupnost je tudi upravljalec pokopališča v Žabnici, zato ne bo odveč še nekaj napotkov v zvezi s pokopališkim redom in ostalih informacij o pokopališču.

Smrt življenjskega sopotnika ali svojca vse spremeni. Nič ni več tako, kot je bilo. Skupna pot je pretrgana, prostor pri mizi ostaja prazen. Obiskujemo jih tam na vaškem pokopališču. Postojimo, v mislih se pogovarjamo z njimi, zmolimo, jih pozdravimo, kakor da bi bili prisotni. Obiščimo jih večkrat, ne samo za praznike, ni nujno, da prižgemo svečo; lahko le malo postojimo in se v mislih poigramo s spominom nanje.

Na pokopališču v naši krajevni skupnosti je 321 grobov. Prostorsko pokopališče še ni omejeno, saj se kar nekaj ljudi odloča za zmanjšanje grobov iz dvojnih v enojne. Širina groba je odvisna od tega, v katero kategorijo spada, zato vas obveščamo o merah grobov, ki jih bomo v letu 2018 ponovno izmerili. Od velikosti pa je odvisna tudi letna pristojbina za najem groba.

Otroški grob: 0 evrov letno

Enojni grob: od 0 do 129 cm = 18 evrov letno

Enojni grob in pol: od 0 do 179 cm = 25 evrov letno

Dvojni grob: od 0 do 240 cm = 32 evrov letno

Dvojni grob in pol: od 0 do 300 cm = 39 evrov letno

Trojni grob: od 0 do 390 cm = 46 evrov na leto

 

Še vedno imamo kar nekaj neplačnikov, ki jih prosimo, da se položnice redno plačujejo, saj s tem omogočamo tekoče vzdrževanje mrliških vežic in pokopališča. V primeru neplačevanja se bo grob odstranil na stroške neplačnika, kakor je napisano v pogodbi. Cene grobov so med najcenejšimi na Gorenjskem in upamo, da bo tako tudi ostalo.

Za vsa vprašanja smo vam v naši krajevni skupnosti vedno na voljo.

Spoštovani krajani, pozdravljeni na spletni strani KS Žabnica!

S spletno stranjo se želimo približati vam, krajanom vasi Šutna in Žabnica. Menimo, da bomo na tak način izboljšali komunikacijo med nami in s tem omogočili uspešnejše delo Sveta KS Žabnica. Stran je namenjena temu, da se vsebine sproti dopolnjujejo in nadgrajujejo. Zato vas vabimo k sodelovanju pri oblikovanju in ustvarjanju vsebine. Prav tako se vam opravičujemo za nenamerne napake in vas prosimo, da nas nanje opozorite, da jih bomo lahko hitro in učinkovito odpravili. S tem bo stran dobila svoj namen, ki je povezati, informirati in spodbujati vse nas k idejam in delu za lepši kraj.

logo
Žabnica leži na zahodnem robu Sorškega polja med Kranjem
in Škofjo Loko.

 

Kontakti

Naslov: Žabnica 20, 4209 Žabnica
E-mail: ks.zabnica@gmail.com
GSM: 031 615 960

facebook grey

 

Krajevna skupnost Žabnica © 2020. Vse pravice pridržane.   Avtor strani   O piškotkih na spletni strani